Een dubbelgevoel, enerzijds balen want de vakantie zit er weer op, anderzijds weer blij want dat betekent dat de bal weer gaat rollen!  Ik heb er nu weer helemaal zin in want na vorig seizoen was ik en beetje ‘voetbalmoe’. Zowel met mijn zaalteam als ons veldvoetbalteam kwamen we ver in de beker, dat betekende soms 4 wedstrijden per week!  Nu was ik niet lichamelijk  moe want als keeper zijnde hoef  je natuurlijk niet zoveel te rennen als mijn andere teamgenoten, maar je moet je tot het einde  van de wedstrijden focussen voor het geval dat er toch een tegenstander door onze, bijna onpasseerbare, defensie zou komen. En dat is echt wel zwaar werk hoor ;-).

Afgelopen seizoen zijn we weer begonnen met een dameselftal na een jaar sabatical, we hadden veel nieuwe gezichten en moesten onderop in de 5e klasse beginnen.  In het begin waren we nog ‘coachloos’ maar we hadden wel een trainer, Marcel, die ons op woensdagavond altijd liet zweten. Hij wilde ons de
de eerste wedstrijden wel coachen tot we een nieuwe coach gevonden hadden. Omdat er veel nieuwe gezichten waren was het even puzzelen tot iedereen op de goede plek stond en dat heeft een paar wedstrijden geduurd, maar hierna waren we helemaal los!!  Begin van het seizoen kregen we de vraag of we ons in wilde schrijven voor de beker, dit hebben we gedaan puur zodat we voor de start van de competitie al wat wedstrijden konden spelen in de trant van oefenwedstrijdjes. Wat we toen niet voor mogelijk hadden gehouden is dat we doorschoten naar de halve finale die we helaas verloren.           Ook in de competitie ging het goed, omdat we in het begin van de competitie helaas wat wedstrijden verloren kwamen we een paar punten tekort voor het kampioenschap, toch zijn we knap derde geworden!  Omdat het na een paar wedstrijden allemaal lekker liep en wij erg blij waren met onze ‘interim-coach’ hebben we hem gevraagd of hij misschien onze vaste coach wilde worden en dat aanbod nam hij, na goedkeuring van het thuisfront, aan.

Afgelopen seizoen biedt dus perspectief voor het nieuwe aankomende seizoen, zeker met alle nieuwe aanmeldingen die we net voor het einde van het seizoen  binnen kregen na het druk lobbyen van eigen speelsters en Hans.  Dit zal ook wel te maken hebben met ons superieure Nederlands Elftal die ons land zo lang in de greep heeft gehouden met het WK.  Echt ongelofelijk jammer dat we niet die beker naar Nederland mee konden nemen, ik had het de jongens echt gegund, en het feest had ik mijzelf graag gegund :-).  Maar eerlijk  is eerlijk, Spanje was, helaas, beter.  Maar we hebben gezien hoe het moet, het hoeft geen mooi voetbal te zijn maar we doen het lekker op zijn Duits, resultaatvoetbal.
Wat u niet weet is dat Bert van Marwijk dat van ons heeft afgekeken, ik zal hem weer even twitteren dat wij binnenkort weer gaan beginnen en dat hij weer langs kan komen voor inspiratie!  U bent natuurlijk ook van harte welkom, volg ons daarom op www.twitter.com/srcdames1 voor de laatste nieuwtjes en, als u de Facet niet bij de hand heeft, waar en wanneer wij moeten spelen!

Gegroet,
Catelijne  #keepersrcdames1

P.S. voor de twitteraars onder ons: stuur onze link door naar alles en iedereen voor meer volgers!!

Advertenties