Noreh was weer zo blij dat ze thuis was en Ruben zag!  Normaal is ze een spring-in-t-veld/bank rondom Ruben maar de afgelopen dagen is ze heel lief en rustig bij hem!
We hadden Ruben in de kussens op de bank gezet met de iPad en Noor kroop er voorzichtig bij om hem geen pijn te doen.

Marieke en ik zijn apetrots op haar! Ze vond het niet leuk dat Ruben naar het ziekenhuis moest en dat ze de mama’s een paar dagen moest missen, maar ze was hartstikke lief bij oma Ada.

Voor haar is het ook niet makkelijk om een broertje te hebben die ziek is en daardoor veel aandacht opslokt.  Vaak moet ze even wachten als we Ruben een spuit sondevoeding en medicijnen geven, of als zij helemaal klaar staat met haar poppenwagen om een wandeling te maken en Ruben spuugt de boel weer onder…
’s Avonds als Ruben geprikt wordt door Kids2Care en kinderen vaak op hun drukst zijn dan moet ze ook pas op de plaats maken, maar na de prik dan hebben de zusters ook altijd even tijd voor Noor als ze bijv een nieuw circus-klim-op-mama-Cat-truukje wilt laten zien.  Een nieuwe goedwerkende nieuwe nier betekent niet alleen voor Ruben een (bijna) normaal leven, maar ook die van zijn Super Zus en de mama’s!

Ruben herstelt zich best goed, zaterdag lag hij alleen maar op de bank en durfde hij zich niet te bewegen vanwege de pijn in zijn buik. Ook het optillen en in zijn bed leggen ging niet fijn, krampachtig gingen de beentje omhoog om de pijn op te vangen.  Op de manier hoe wij hem in bed legde, zo lag hij later nog steeds.
Zondagmiddag kroop hij ineens van de bank af en liep een beetje rond met af en toe een “Auw.”  Vannacht was hij wat aan het morrelen en toen ik ging kijken lag hij met zijn hoofd bij het voeteneind, daar was ik blij om want hij durfde dus weer in zijn bed te bewegen!  Normaal gaat hij van links, naar rechts en van voor naar achter waar ik eigenlijk niet blij mee ben omdat ik daardoor al een paar keer de voedingssondelijn om zijn nek heb moeten weghalen.  Ook vandaag gaat het weer wat beter, begint weer babbels te krijgen, gooit weer met speelgoed naar zijn zus en klimt en klautert, weliswaar voorzichtig, de bank op en af!  Normaal hebben we een zuster op de maandag maar vandaag ben ik lekker thuis gebleven bij mijn mannetje!

Qua voeding lopen we nog best achter, hij spuugt vaak overdag en ’s nachts waardoor we niet de voeding kunnen geven die we willen en de pomp ’s nachts nog niet op de oude stand kunnen zetten.  Hopelijk gaat dit ook vanzelf beter want we moeten wel op de 12kg blijven!