Waarom komen we graag in het Gemini? Nou, zie bovenstaand plaatje!

We werden opgewacht door de Oranjedokter Mieke, er lag een kadootje voor mij en Ruben klaar, de boel was weer gezellig versierd en tijdens het bloedprikken haalde zuster Agnes alles uit de kast om Ruben af te leiden tot hilariteit van mij en de laboranten.  Zoals al wel vaker gezegd maar je kan het niet te vaak zeggen, iedereen op de kinderafdeling zijn mega kanjers en die zorgen voor een glimlach op onze gezichten!

Waar wij ook een grote glimlach van kregen was de spontane verrassingsactie van de meiden uit mijn voetbalteams ’t Geveltje 1 & 2!  Na de wedstrijd kreeg ik 2 tasjes met super leuke kadootjes voor ons alle 4!  Snaaiwerk en een bladkado voor de mama’s, Noor werd verwend met Frozen items en Ruben kreeg een super tof boek van Diego en hemzelf in de hoofdrol! Lieve meiden, nogmaals dank je wel!

Ruben is weer helemaal zichzelf, hij speelt en rent weer rond als vanouds en ook schrikt hij ’s nachts niet meer zo vaak wakker en slaapt hij (en wij natuurlijk) een stuk beter. Gister waren we in het AMC om zijn buikatheter door te spoelen.  Ze hangen een zak dialysewater aan een infuuspaal en dit moet via zijn buikkatheter inlopen, en daarna ook weer eruitlopen.  In tegenstelling van de vorige 2x, waarbij ze met spuiten aan de slag moesten, ging dit nu gelukkig zoals het hoort!  Wederom een glimlach!

Elke woensdag wordt er bloedgeprikt in het Gemini, deze uitslagen gaan naar het AMC waar deze worden beoordeeld. Elke vrijdag worden wij gebeld door het AMC om deze uitslagen door te nemen en wat het strijdplan dan wordt voor de week erna. Afgelopen week waren deze redelijk stabiel en hebben we dus weer een week gewonnen die Ruben niet aan de dialyse hoeft te hangen. De medicijnen bleven gelijk maar de voeding werd wel een tikkeltje aangepast met wat meer grammen hier en wat minder grammen daar. Vooralsnog blijft de transplantatie nog met potlood in juni ergens op de kalender staan, hopelijk blijven de uitslagen stabiel en horen we spoedig dat de transplantatie met pen op de kalender wordt gezet! En ondanks dat het dan voor het echie wordt en ik nu al soms overvallen wordt door een spanningsmomentje, dan nog zal het zorgen voor een glimlach!