KinderBeestFeest from Catelijne82 on Vimeo.

Wat een spektakel afgelopen vrijdag!!  Noreh, Marieke en ik mochten mee naar het KinderBeestFeest in Artis!  Een super mooi evenement speciaal voor zieke kinderen
en hun familie!

Om half 4 moesten wij ons melden voor het Gemini waar we werden opgewacht door hoofd-organisatie-zuster Monique die de toegangsbandjes uitdeelde voor Artis.
Nadat iedereen een plekje had gevonden in één van de brandweerwagens, ambulances, politieauto’s en andere bussen gingen de sirenes en zwaailichten aan en konden we op route!  Zo’n stoet trekt natuurlijk veel bekijks en daarom stonden er veel mensen langs de kant en zwaaide ze naar ons alsof Willem en Max voorbij kwamen.  Een stuk of 5 politiemotoren blokkeerde onderweg alle inval- en toegangswegen voor al het verkeer zodat wij in 1x door konden rijden.  Eén van de politiemotoren
haalde onderweg gekkigheid uit dit tot grote hilariteit van de kinderen in onze bus.

Voor ons zaten zuster Ivon en dochter Lisa.  Noor vond Lisa heel interessant, een mooie jongedame met een prachtige bos haar. Ivon vroeg of ze naast Lisa wilde zitten wat zo geschiede, en de rest van het uitje was Noor niet bij Lisa weg te slaan en liepen ze hand in hand langs alle diertjes, en de 3 moeders hobbelde er gezellig achteraan!

Artis zelf is al leuk maar nu stonden er veel kraampjes met leuke doe- en meeneem dingen, een drumband, clowns, gratis ijsjes, taarten van Abel enz.  Aan Noor waren die kraampjes niet besteed, gratis ijs dan weer wel, maar Noor wilde alleen beessies kijken.  Helemaal leuk vond ze het, dat je het kamelenverblijf op mocht zodat je  ze van nog dichterbij kon bekijken. En zo waren er nog veel meer leuke doe-, kijk-, voel- en luisterdingen te doen!

Om kwart voor 10 vertrokken we weer naar het Gemini.  Het werd al wat donkerder en dit maakte de stoet nog mooier met het blauwe zwaailicht van de hulpvoertuigen!
We dachten dat Noor wel op de terugweg in slaap zou vallen maar ze zat natuurlijk vol prikkels en ze was nog niet uitkletst met Lisa dus van slapen kwam weinig. Maar nog geen 5 minuten nadat we in onze eigen auto richting huis reden was de koek echt op, maar dit was ook niet verwonderlijk, het was inmiddels kwart voor 12.

Vorig jaar hadden we de uitnodiging afgeslagen omdat we het niet vonden stroken dat we zonder Ruben zouden gaan.  Hij zou Artis zeker fantastisch vinden maar het is gewoonweg niet verstandig.  Te veel prikkels, te veel bacteriën, en hij trekt het gewoon niet om zo laat naar bed te gaan.  Hoogstwaarschijnlijk had hij alles onder gespuugd en we weten niet of hij de sirene als leuk had ervaren gezien zijn spoedritje naar het VU vorig jaar.
Dit jaar werden we weer uitgenodigd en aangespoord om dan alleen met Noor te gaan. Voor Mariek en mij ook een leuk uitje en quality time met Noor. En ik ben blij dat we het hebben gedaan, Noor genoot met volle teugen en wij ook!

Het was natuurlijk wel een beetje dubbel om er zonder Ruben heen te gaan en dat we daar rond liepen omdat Ruben tot de zieke kinderen behoort en wat gaat er allemaal in de toekomst nog gebeuren? Af en toe kwam dat besef even boven. Maar we hebben daar ook heel veel andere zieke kindjes gezien die misschien helemaal geen toekomst hebben. Zo’n evenement is super mooi maar ook best confronterend op verschillende fronten.  Maar het was fantastisch om te zien dat er zoveel politie-, ambulance- en brandweermannen en vrouwen zich belangeloos in zetten om er een onwijs leuk uitje voor de kinderen van te maken.  Dat allemaal zorgde af en toe voor een beste brok in de keel, maar we hadden het niet willen missen!

Respect en dank voor iedereen die het KinderBeestFeest mogelijk hebben gemaakt!

Advertenties