Gisterochtend waren op controle in het AMC.  Eigenlijk kon me de hele controle gestolen worden, ik wilde graag een datum horen die we, dit keer met pen, konden noteren op de kalender.  De week ervoor waren we gebeld door de nefroloog, die gaf ons de datum die met potlood bij haar in de agenda genoteerd stond, 28 oktober.

Maar helaas konden ze maandagochtend nog geen definitieve datum geven.
De chirurgen, een stuk of 3, en hun teams moeten al hun agenda’s nog op elkaar afstemmen voor een juiste datum, en ik geloof ook niet dat ze zo’n operatie op een vrijdag plannen dus deze datum zal geheid nog wijzigen.

Maar het zou natuurlijk veel te makkelijk zijn als het alleen maar van de agenda’s zou afhangen.

Nadat Ruben gemeten, gewogen en zijn katheter-opening in zijn buik bekeken is, is het lastig om hem in het kamertje te houden waar wij dan nog met de diëtist, nefroloog, dialyse-verpleegkundige en wat Co’s, proberen te praten.
Ruben is in goeie doen en energierijk en vond een krukje waar hij op klom en af (probeerde) te springen, en voor hij dat deed tikte hij tegen de knie van de jongste vrouwelijke Co, dat ze wel even naar hem keek…de kleine charmeur!
Maar na een tijdje was hij klaar met imponeren en had hij wel door dat hij het telefoonnummer van de Co niet kreeg en wilde hij de kamer uit om op de gang naar de vissen te kijken en een beetje rond te rennen.  Ik ren er wat achteraan om de kleine sprinkhaan in de gaten te houden en zijn sondevoeding te geven. Mariek rond de gesprekken af, die ik later krijg doorgebriefd.
Maar ineens kreeg ik een ingeving over de waterpokken!
Voordat er getransplanteerd kan worden moet Ruben de waterpokken hebben doorgemaakt of er tegen gevaccineerd zijn.  Doormaken was in zijn situatie met zijn ziekte absoluut niet wenselijk en erg gevaarlijk dus werd er gekozen voor vaccinatie.
Maar had de vaccinatie gepakt?  Doordat hij al zijn eiwitten uit plaste, kon het zo zijn dat ook de vaccinatie werd uitgeplast. De BMR vaccinatie had bijvoorbeeld niet gepakt en deze moest hierna nog een keer herhaald worden.  Maar wat betreft de waterpokken, in zijn digitale dossier stond dat het bij 2 bloeduitslagen de ene keer positief was en de andere keer negatief… We moeten na de controle altijd nog naar het lab dus nu wordt het bloed ook getest om te zien of het vaccin gepakt heeft.  Donderdag horen we hiervan de uitslag. Als het niet gepakt heeft dan zal Ruben opnieuw gevaccineerd worden en kan dit na 6 weken getest worden, en gaat 28 oktober sowiezo niet door… to be continued…

Gelukkig gaat het met Ruben goed, het dialyseren is en blijft een hoop werk en gedoe ’s nachts maar we zien dat het stabiliseert en dat we nu met een goed schema spoelen. Hierdoor zit hij goed in zijn vel en heeft meer energie.  En hoe lekker is het dat je dan gezellig met je zus op de trampo rond kan springen en duiken met een sproeier eronder om af te koelen met deze temperaturen! (top idee van zuster Ingrid)