​Ik ben voor het eerst hier, maar al wel een beetje bekend!
Stamp met je voeten, zet je handen in je zij,
Ik ben Ruben en ben zo blij!! 🎼
En zijn 2 luizenmoeders (“Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder”) en Noor zijn ook zo blij!
(Als je denkt; Luizenmoeders?? Rare begintekst, mal liedje?
Check dan even uitzending gemist: De Luizenmoeder!)

Enkele dagen nadat we te horen kregen dat Ruben erg ziek was, en dat hij een niertransplantatie moest ondergaan, hoopte we dat de transplantatie voor zijn 4e jaar gebeurd zou zijn zodat hij ‘gewoon’ naar de basisschool kon gaan.
Dat was wat simplistisch gedacht.
Alhoewel, niemand kon ons precies vertellen of voorbereiden op de jaren die ons nog wachtte. Dus we wisten eigenlijk niet wat we moesten verwachten.
Dat hij gewoon naar school kon, konden we alleen maar hopen. Want er kwam en er komt nog veel meer bij kijken, getuige ook deze blog.

Maar vandaag was het zover! De eerste wendag (van de vijf) op basisschool De Hofstee!
IMG_3350
Vakkundig begeleid door Noor brachten we Ruben naar groep 1/2b van juf Jolanda en juf Carina, de nieuwste leden van Team Ruben.
Zij waren ook de juffen van Noor dus al een beetje bekend met Ruben.
De planning was dat Jolanda (Kids2Care) na de lunch met Ruben weer naar huis zou gaan, maar daar was Ruben het niet mee eens. Hij wilde blijven want hij vond het
veel te leuk en gezellig met zijn nieuwe klasgenootjes!

De ouders van zijn klasgenootjes zijn door middel van een Digiduif, een electronische nieuwsbrief, geïnformeerd over de situatie van Ruben. En dat Ruben twee dagen per week verpleegsters Jo, Ingrid of Jaimy mee heeft om zijn medicijnen en sondevoeding te geven. De andere dagen zullen Mariek en ik dat doen.

Voor veel ouders is naar school gaan een nieuwe fase, de volgende stap.
Voor ons helemaal door al die extra stapjes ertussen!
Maar we zijn er, we did it!
De artsen en de verpleegsters van het Gemini, VU, AMC en Kids2Care did it!
Maar bovenal, Ruben did it!

school