Kinderthuiszorg???
Enkele dagen nadat we waren opgenomen in het VU lieten de nefrologen beetje bij beetje door schemeren wat wij moesten gaan regelen voor thuis.  Zo ook kinderthuiszorg omdat Ruben medische zorg thuis nodig heeft, hij moet geprikt worden en eventueel oppas als wij moeten werken. En voor eventuele noodgevallen is het fijn om iemand te kunnen bellen, bijvoorbeeld als zijn (toen nog neus) sonde eruit ligt.

Wij hadden nog nooit van kinderthuiszorg gehoord, dus wat doe je als iets niet weet?
Precies, googlen. En wat bleek, er zit een kinderthuiszorg in onze achtertuin!

Kids2care Kinderthuiszorg
Als moeder van 5 kinderen waarvan 3 chronisch zieke kinderen met veel medische ‘extraatjes’, heb ik ondervonden hoe het is om in het diepe gegooid te worden. Meteen bij thuiskomst uit het ziekenhuis, maar ook in de tijd daarna. De onzekerheid over de conditie van je kind, de zorg en verzorging die je kind nodig heeft, maar zeker ook het woud van regels, mogelijkheden en onmogelijkheden. Naast de zorg die onze dochters en zoon nodig hadden, merkte ik dat de druk op ons, als gezin maar ook op de twee oudere kinderen fors was en is. 

De stap om hulp te vragen is een stap die ik als heel zwaar heb ervaren. Op dat moment moet je toegeven dat het eigenlijk niet meer gaat, hoeveel je ook van je kinderen houdt. In de zoektocht naar de juiste vorm van zorg die bij ons gezin paste, bleek het aanbod heel klein. Dit was voor mij de reden om zelf deze vorm van verpleegkundige zorg en ondersteuning te gaan bieden aan andere ouders. Zo ontstond in januari 2006 Kids2care Kinderthuiszorg en in 2012 kwam daar een Kinderzorghuis (Kinderhospice) voor dag-, nacht- en logeeropvang bij!

Kids2care levert gespecialiseerde verpleegkundige zorg op maat, waarbij ouders de regie behouden. Naast de zorg voor uw kind heeft het team van Kids2care speciale aandacht voor ‘rust en regelmaat’ binnen het gezin. Een stabiele gezinssituatie met gedegen en professionele verpleegkundige zorg. Aandacht voor het hele gezin komt uw kind en het hele gezin ten goede. Het voorkomen en verkorten van ziekenhuisopnames is vanzelfsprekend.  

Bernice Reenders,
Directeur Kids2care Kinderthuiszorg & Kinderhospice
Zorgcoördinator & Kindzorg Verpleegkundige

Zie ook: www.kids2care.nl

Bernice kwam al langs toen Ruben nog in het VU lag en verzekerde ons van complete en goeie zorg op het moment dat wij thuis zouden komen. Dit is ook gebleken!
Bernice heeft ontzettend veel gedaan, met Mediq om de tafel voor een goede pomp en de juiste benodigdheden en al het papier werk voor PGB enz. Als wij dit zelf hadden moeten doen….ik weet niet of dat was goed gekomen.

Vast, lief team
Toen wij thuiskwamen moest Ruben elke dag geprikt worden met fraxiparine, dit mochten we zelf doen maar dat doen wij liever niet. En het werd ook niet aangeraden, ouders zijn er om te troosten en niet om pijn te doen, en daar hebben ze ook gelijk in.  Dus op de dagen dat we thuis zijn komt om half 7 een zuster om hem te prikken. Fijn is dat we een vast, lief team hebben en Ruben en wij kunnen wennen aan de vaste gezichten. Tot de dag van vandaag worden de zuster hartelijk begroet door Ruben en na het prikken komt hij altijd even bij ze zitten om het verslag te schrijven. Zij zijn gek van hem en andersom dus net zo!

Sinds januari 2015 hebben we een 1 dag thuiszorg, voor Ruben, op die dag kunnen Marieke en ik naar ons werk en past een zuster op.  Ruben kan namelijk niet naar een creche omdat hij geen tot weinig weerstand heeft en zo’n beetje alles oploopt.  Daar komt bij de Ruben de gehele dag sondevoeding met medicijnen krijgt en dit moet volgens een strak dagschema, plus als er complicaties optreden dat ze weten wat ze moeten doen.

Vanaf februari 2016 hebben we nog een dag zorg toegevoegd, ik kan hierdoor meer werken wat erg fijn is met een klein, eigen familiebedrijf. Soms hadden we weken dat Mariek of ik maar 2 dagen kon werken en de rest van de week thuis zat of in het ziekenhuis was. Ik probeerde veel vanaf de laptop of mobiel maar daar was op een gegeven moment niet meer te doen.

Ook zijn de zusters inzetbaar ’s avonds en zelfs ’s nachts.  Als we een etentje hebben dan kunnen we ze ook inzetten, 1 keer zijn Marieke en ik naar de sauna geweest met een overnachting en bleef de zuster bij Ruben slapen. Konden wij even samen relaxen en daar zijn we ze zeer dankbaar voor!